Activitate parlamentară

Activitatea mea parlamentară înseamnă o muncă intensă pentru a găsi și a propune cele mai bune soluții pentru funcționarea unui stat de drept, reglementat de reguli și legi eficiente.

Am propus modificări și am inițiat peste 200 de proiecte legislative, din diverse domenii, cu precădere în justiție și anticorupție, educație, sănătate, viața politică și protejarea mediului înconjurător.

Am lucrat la proiecte complexe, menite să schimbe în bine clasa politică și, implicit, guvernarea în interesul oamenilor, nu al politicienilor. „Fără penali” în funcții publice este unul dintre acestea, completat de inițiative privind eliminarea pensiilor speciale, a categoriilor de speciali și promovarea meritocrației și a competențelor reale în funcții publice.

Ca membru al Comisiei juridice și al comisiei speciale pentru legile justiției, m-am opus vehement oricăror încercări de reducere a independenței sistemului judiciar și de subordonare a acestuia politicienilor și am acționat împotriva modificărilor nocive la legile justiției, comandate de Liviu Dragnea.

Am sesizat, alături de colegi mei din USR, Curtea Constituțională în legătură cu toate proiectele cu impact distructiv asupra justiției, educației, sănătății și mediului înconjurător.

Câteva dintre propuneri legislative și modificările pe care le-am inițiat:        

9

Propunere legislativă pentru eliminarea posibilității de a cumula pensia cu salariul de la stat.

9

Propuneri de modificare a Legilor educației, pentru ca elevii să aibă acces neîngrădit la educație și să fie ajutați să ajungă la școală.

9

Organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale pe baza unor noi reglementări, care să rupă legăturile dintre politic și judecătorii CCR.

9

Modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, pentru ca ocuparea posturilor să se facă prin concurs, nu prin delegare pe perioade lungi, chiar și până la 3 ani.

9

Propuneri de legi ale justiției care să garanteze în mod real independența acesteia și să o facă să fie eficientă ca serviciu public.

9

Propunere legislativă care să împiedice fugarii de lux să scape de executatea pedepselor.

9

Propunere legislativă pentru desfiinţarea cu adevărat a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), nu pentru transformarea acesteia într-o rețea națională.

9

Propunere legislativă privind Codul penal și Codul de procedură penală.

9

Propunerea pentru înființarea unui parchet special pentru ingracțiunile de mediu, o „DNA a pădurilor”.

9

Propunere legislativă privind protecţia avertizorilor în interes public, în acord cu angajamentele asumate în fața Uniunii Europene, nu împotriva UE, și pentru ca neregulile din instituții să poată fi descoperite și anchetate.

9

Modificarea Legii nr.14/2003 a partidelor politice, pentru ca să fie eliminate barierele de access la viața politică.

Votând candidații PNL, votezi de fapt candidații PSD
Votând candidații PNL, votezi de fapt candidații PSD

Toate voturile date pentru candidații PNL sunt voturi pentru a proțăpi PSD la putere. Este o iluzie să mai crezi că acolo unde PNL candidează separat înseamnă că nu vrea alianță cu PSD și că nu îl va aduce la putere, indiferent cât de puține voturi ar obține PSD. La...

citește mai mult