Vergil Chițac blochează accesul la informații de interes public după ce Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a constatat nereguli legate de autorizația de construire pe plaja Caelia

iun. 6, 2024 | Constanța, Justiție, Mediu

Primarul Chițac are procesul verbal întocmit de Inspectoratul de Stat în Construcții, prin care se constantă neregulile de pe plaja Caelia, dar îl ține ferecat într-un sertar.

Am fost la ISC de unde am aflat că procesul verbal a fost întocmit încă din 30 mai 2024 și că s-a dispus sistarea lucrărilor ridicate pe bucata de plajă înnisipată.

Vergil Chițac nu vrea să se afle această informație oficială.

Primarul este obligat să trimită la fața locului Poliția Locală, pentru a înainta investitorului somația de a readuce terenul la starea inițială în termen de 48 de ore.

În plus, pentru neregulile legate de emiterea unei autorizații ilegale, Primăria va trebui să plătească. Nu știm dacă a fost deja amendată, dar este pasibilă de amendă de până la 30.000 de lei, bani din buzunarele constănțenilor.

Nu mai avem încredere în nimic din ce face primarul Chițac, care dă autorizații ilegale. Asociația Verde Urban, din care am făcut și eu parte, mi-a solicitat sprijinul și a depus o acțiune în instanță pentru suspendarea acestei autorizații de construire.

Mesajul meu este foarte clar: nu mai merge cu șmechereala și cu această debandată în orașul nostru. Dacă vrem să avem un oraș aerisit, trebuie să avem un plan urbanistic general pe care să-l respecte toată lumea. Dacă vrem să avem un oraș frumos, trebuie să impunem ca toți să respecte reglementările urbanistice.

Vom face ordine. În Constanța și Mamaia, legea va fi restabilită.

CMF: 21240009