USR va susține bugetarea, pentru anul în curs, a celor 7 proiecte propuse și votate de constănțeni în 2021, cu ocazia programului bugetării participative „Tu decizi pentru Constanța!“

ian. 25, 2024 | Constanța

Programul de bugetare participativă, primul din istoria Constanței, inițiat de USR, este batjocorit de primarul Vergil Chițac. De fapt, constănțenii care au depus proiecte și cei care le-au votat sunt batjocoriți. Pentru că primarul PNL le-a aruncat prin sertare și n-au fost nici până azi implementate.

Chițac stă ascuns în turnul de fildeș de la Eforie, răspunde selectiv și doar online, crezând că doar el știe ce-i mai bine pentru orașul în care a pus rar piciorul în trei ani de mandat. Mai bine decât oamenii care se confruntă zi de zi cu probleme pe care el nu vrea să le audă și nu le rezolvă. Nici măcar atunci când soluțiile vin din partea oamenilor nu îl interesează.

Unul dintre proiecte, SmartLab, presupune amenajarea unui centru care să încurajeze educația și performanța în domeniul IT. Un alt proiect viza crearea unei aplicații pentru Direcția Generală de Asistență Socială destinată persoanelor care vor să facă voluntariat pentru persoane în vârstă… Toate proiectele erau menite să rezolve probleme de utilitate publică, educație, ecologie și de punerea în valoare a unor obiective.

Dar ce pretenții mai poți avea de la un primar care, într-un oraș european din secolul XXI, udă cu cisterna cel mai mare parc din municipiu apoi decide să defrișeze sute de hectare – cauzând un adevărat dezastru ecologic, doar pentru a puncta electoral și pentru a avea de udat cu cisterna mai puțin.