PSD și PNL spun că fac reforme acum, dar de fapt nu reformează nimic, spun că desființează pensiile speciale, dar de fapt le întăresc și mai mult

dec. 15, 2023 | Parlament

Singurul lucru la care se pricep pesediștii și peneliștii este să facă jonglerii. Se pricep la scamatorii prin care încearcă să prezinte albul ca fiind negru.

PSD și PNL spun că fac reforme acum, dar de fapt nu reformează nimic, spun că desființează pensiile speciale, dar de fapt le întăresc și mai mult, le bat piroane să reziste cât mai mult, încă aproape 40 de ani. Ciolacu a promis că mărește salariile profesorilor, dar a pierdut procentele pe drum. PNL a crescut taxele deși promitea că în ruptul capului nu se va întâmpla asta.

Guvernul vine acum cu un proiect de buget adoptat noaptea, fără să anunțe din timp ce vrea să facă. Un buget cu un deficit ce prezintă o cifră nerealistă de 5% din PIB, adică 86.6 miliarde lei. În realitate, anul viitor, gaura din buget va ajunge la peste 125 de miliarde de lei!

Un buget nu se face pe genunchi, ci prin dezbatere și negociere și dând posibilitatea celorlalți să depună amendamente. PSD și PNL au transformat însă și adoptarea bugetului de stat într-un simulacru.

Din vorbe și proiecte făcute șmecherește, PSD și PNL încearcă, și mai reușesc încă, să îi păcălească pe unii și pe alții. Cei mai mulți însă nu mai cred decât ceea ce văd pe fluturașul de salariu și în talonul de pensie.