Proiectul de suspendare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia, inițiat de USR Constanța, a fost pus în consultare publică

ian. 8, 2024 | Constanța

Asta înseamnă că fiecare constănțean poate trimite sugestii și propuneri înainte ca proiectul să fie supus votului consilierilor locali. Proiectul va sta în consultare publică până la data de 8 februarie 2024 și îl puteți accesa în link-ul din comentarii 👇

Este un pas important al demersului nostru de a pune stop unui lung șir de abuzuri și combinații imobiliare susținute, fără nicio jenă, de administrațiile PSD și PNL. Planul actual este vechi și a permis, de-a lungul anilor, o expansiune plină de lăcomie a dezvoltatorilor imobiliari.

O situație similară a fost și în cazul cartierului Palazu Mare. Datorită proiectului de suspendare a PUZ-ul din zonă, inițiat și votat anul trecut, am reușit să punem capăt dezastrului urbanistic. Se poate!

Amintim că, doar în cursul anului 2023, pe masa consilierilor locali au fost supuse la vot o serie de proiecte cu dedicație, ce vor permite ridicare a sute de metri cubi de beton în Mamaia:

  • un restaurant în mijlocul bazinului de apa cu focă de la Perla;
  • un bloc de apartamente în locul Grădinii de Vară;
  • un alt bloc de apartamente pe spațiu verde;
  • un mastodont de beton de 14 etaje pe malul lacului Siutghiol în zona de nord a stațiunii.
  • De asemenea, în luna martie, majoritatea PNL-PSD a aprobat, la inițiativa primarului Chițac, vânzarea unei bucăți de plajă către șeful PSD Constanța.

În 2021, proiectul de suspendare a PUZ Mamaia a ajuns pe masa consilierilor locali, însă PSD și PNL au votat împotrivă, demonstrând că mai erau multe betoane de ridicat în stațiune, ceea ce s-a și întâmplat. Consilierii USR au fost singurii care au votat pentru suspendare.

A venit vremea ca Mamaia și Constanța să se îndrepte într-o altă direcție, iar tunurile imobiliare date de băieții cu relații la partide să devină istorie.