Păstrarea lui Cătălin Predoiu în funcție este garanția unui eșec instituțional

aug. 31, 2023 | Uncategorized

Ministrul Predoiu și-a luat un răgaz de două luni până să mai anunțe vreo măsură de reorganizare a Poliției.

Într-o situație de criză, Predoiu irosește timp prețios, până la 15 octombrie, numai ca să întocmească organigrama Inspectoratului de Poliție din Constanța.

IPJ Constanța ar urma să fie apoi un „proiect pilot”, după care ar urma să fie organizate și celelalte inspectorate de Poliție. Alt timp irosit.

De ce nu este credibil planul lui Predoiu?

Cătălin Predoiu vrea să testeze proiecte pilot cu aceiași oameni aflați de ani buni la conducerea și coordonarea Poliției. Cum să faci reformă cu Bogdan Despescu în funcția de secretar de stat, de unde ține în frâu toate structurile de Poliție?

Noua „realitate organizațională” anunțată de Predoiu este, de fapt, pretextul pentru a crea o instituție care să le servească interesele, în care își vor pune oamenii devotați și își vor consolida puterea. Exact așa cum au făcut de fiecare dată.

Așa cum la Justiție a mers pe mâna grupării antireformiste din CSM, la Interne Predoiu bate palma cu protectorii privilegiaților din Poliție și este împăcat cu ideea că bătălia cu drogurile în cazul adulţilor este pierdută.

Păstrarea lui Cătălin Predoiu în funcție este garanția unui eșec instituțional, iar singurul proiect pilot care ar putea fi de succes ar fi acela ca Predoiu, Despescu și cei asemenea lor să facă un pas în spate.

(sursa foto: pagina de Facebook Cătălin Predoiu)