Nicolae Ciucă, visându-se candidat la prezidențiale, afirmă cu cinism că va răspunde „pentru orice evoluție” a acuzației că a plagiat în teza de doctorat

dec. 13, 2023 | Parlament

Va „răspunde” probabil la fel cum a făcut până acum: încercând să blocheze prin orice metode să se ajungă la un verdict de plagiat.

Pentru cei care au uitat, Ciucă a deschis procese în instanță, ca să blocheze cererile de a fi analizate acuzațiile de plagiat, iar dosarul său a avut un parcurs special, fiind trimis prin metoda „coperta” către un anumit judecător.

În paralel, timp de un an, analiza tezei de doctorat a fost blocată de un dosar penal fantomă, prin care documentele oficiale au fost luate de procurori, închis apoi pe motivul cunoscut chiar de la început, că fapta s-a prescris. Specialul Ciucă a primit ajutor și de la CCR, care a decis că retragerea unui titlu de doctor nu se mai poate face pe cale administrativă, adică pe baza raportului instituției care avea atribuții, CNATDCU.

Se vor face în curând doi ani de când jurnalista Emilia Șercan a publicat ancheta prin care a demonstrat că Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. La scurt timp după dezvăluiri, a început o acțiune de compromitere a jurnalistei.

De la începutul lunii decembrie, doamna Șercan protestează singură, câteva ore pe zi, în fața Parchetului General, considerând injustă decizia de clasare a dosarului de kompromat. În acest timp, dl Ciucă se duce la interviuri tv, de unde afirmă sfidător că „va răspunde” acuzației de plagiat.