Mult fast pentru un moft!

iul. 4, 2023 | Tineri și educație

Președintele Iohannis a vrut să aibă corul de lăudători aproape când a promulgat legile educației, atât de contestate de experți, asociații de elevi și profesori. Proiectul său „de suflet” a ajuns la final după mai bine de 7 ani, iar președintele nu a mai vrut să mai aștepte câteva săptămâni pentru a da curs solicitărilor de retrimitere a legilor în Parlament pentru a le corecta. 

Tabloul de la ceremonie spune multe despre cât preț pune președintele Iohannis pe educația de calitate, clădită pe merit.

În dreapta președintelui, a pozat disciplinat fostul premier Ciucă, al cărui plagiat s-a blocat prin instanțe și comisii de verificare, iar în stânga a stat ministra Educației, care nu a luat nicio măsură să deblocheze verificarea tezelor și să elimine impostorii din rândul deținătorilor de doctorat.

Bine că a reușit să scape de dl Bode din Guvern, că sigur ar fi stat în primul rând.

Astăzi, în mod concret, realitatea din educație e alta: 50.000 de elevi nu s-au înscris la bacalaureat, suspiciuni că au fost candidați care au avut acces la subiecte înainte de începerea examenului, elevi cu lucrări anulate din excesul de zel al unui președinte de comisie.