Ministrul Predoiu este pe cale să ajungă precum elevii cu note de 1 și 2 care iau burse de merit

nov. 9, 2023 | Constanța

Este singura măsură concretă, în acest moment, din proiectul pilot anunțat de Cătălin Predoiu, care a prezentat aseară, alături de nelipsitul secretar de stat Despescu, și cum ar putea arăta noul IPJ Constanța după reorganizare.

Pe scurt, după mai bine de două luni de când a anunțat că vrea un proiect pilot în Constanța, Predoiu ne spune că va fi un proces etapizat, nu se știe cât va dura, are un calendar „pe mai multe luni”, costurile nu sunt încă publice, pentru că vrea să le prezinte mai întâi premierului, proiectul se va construi „etapă cu etapă” și va fi ajustat permanent. Ne va mai spune dl Predoiu din când în când ce face.

La cum l-a descris, proiectul pilot al lui Predoiu, de transformare a Inspectoratului Județean de Poliție Constanța într-o structură model pentru toată țara, are toate șansele să se transforme în proiect-fantomă pentru celelalte inspectorate din țară.

Cătălin Predoiu preferă să controleze posturile de conducere din MAI prin împuternicire pe funcție. Nu doar la Constanța sunt noi șefi numiți de aseară prin împuternicire, ci și la Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română şi la Agenţia Naţională Antidrog.

Cine poate crede că un șef numit pe 6 luni, maximum 12 luni, va putea aplica reforme și va fi și ascultat de subalterni?

Ministrul Predoiu este pe cale să ajungă precum elevii cu note de 1 și 2 care iau burse de merit, pe reguli stabilite de proiectul România educată, patronat de președintele Klaus Iohannis. Fie nu face nimic, fie îngroapă orice idee de reformă, cum a făcut la justiție, Predoiu tot este premiat de dirigintele Iohannis cu o funcție publică.