Lucrările făcute pe strada Ștefan cel Mare sunt de mântuială – VIDEO

dec. 11, 2023 | Constanța

Este vizibil pentru toți constănțenii că lucrările făcute pe strada Ștefan cel Mare sunt de mântuială – așa cum este și cazul lucrărilor de pe bulevarde. O treabă făcută pe jumătate, pentru că un aspect important ce a fost exclus din acest proiect eșuat de pe Ștefan cel Mare îl reprezintă refacerea fațadelor clădirilor vechi.

Întreaga zonă ar putea fi revitalizată, mai ales că există fonduri europene pentru așa ceva, ce ar acoperi 76% din cheltuieli, și care pot fi accesate până în februarie 2024. Primarul Vergil Chițac trebuie doar să-și facă treaba și să depună proiectele pentru obținerea finanțării.

De asemenea, același tip de fonduri pot fi accesate și pentru clădirile din Piața Ovidiu. În zonă avem câteva blocuri de prin anii ’60 ce păstrează și acum amprenta unor vremuri gri, comuniste. Din păcate, o mare parte din Constanța a rămas blocată acolo și asta din cauza lipsei de viziune și, mai ales, a intereselor meschine din spatele ușilor închise.

Amintesc că, în 2020, propuneam proiectul „Constanța Renaște“, ce viza reabilitarea fațadelor din municipiu. Acesta încă se mai poate concretiza. Dacă primarul PNL nu e în stare, nu vrea sau nu îl interesează, începând de anul viitor o putem face noi!

Un reportaj Ordinea.ro, poate fi vizionat aici.