INTERVIU: Mi se pare inacceptabil că șefii PSD și PNL din Constanța nu iau atitudine față de bătaia de joc pusă la cale de ministrul Rafila

sept. 14, 2023 | Constanța

Este o ticăloșie maximă ce se întâmplă cu spitalul de pediatrie din Constanța.

Când anunți că spitalul va fi construit mai târziu și din alte fonduri, asta înseamnă că vor fi împrumuturi, adică posibile dobânzi și obligația de a da banii înapoi. Și nu există nicio dată certă de finalizare.

Altă sursă de finanțare nu este certă și nu este gratuită. Pentru spitalul de pediatrie din Constanța am fi primit 142 de milioane de euro gratis de la Uniunea Europeană, iar spiralul trebuia construit până în 2026.

Dar ministrul Rafila a tăiat din pix, cu acceptul lui Marcel Ciolacu, finanțarea pentru acest spital, în loc să se lupte în Guvern și să spună că de domeniul sănătății nu trebuie să se atingă nimeni.

De ce nu s-a luptat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, pentru cauza Constanței?

De ce nu vine dl Lupu în fața constănțenilor să explice: este sau nu în pericol proiectul spitalului de pediatrie ?

Mihai Lupu este total absent. În mod normal, trebuia să meargă la Alexandru Rafila și să-l convingă să scoată Constanța de pe lista neagră a tăierii proiectelor din fonduri europene.

Mi se pare inacceptabil și că, la nivel local, șefii PSD și PNL din Constanța nu iau atitudine, ci tac chitic, nu spun nimic despre bătaia de joc pusă la cale de ministrul Rafila. E o bătaie de joc față de constănțeni.

Am vorbit astăzi, în interviul de la Ziua de Constanța, despre toate aceste necunoscute din jurul proiectului privind spitalul de pediatrie din Constanța, dar și despre testarea antidrog în școli și despre subiecte legate de anul electoral 2024.

Interviul integral poate fi accesat AICI.