Inspecția Judiciară nu mai poate exista în forma actuală

nov. 7, 2023 | Justiție

Vestea bună a acestor zile este că judecătoarele Daniela Panioglu şi Alina-Nadia Guluţanu, hărțuite de Inspecția Judiciară și CSM care au decis de 4 ori excluderea lor din magistratură, au câștigat toate procesele și se pot întoarce în instanță.

Ani la rând, Inspecția Judiciară s-a jucat cu reputația profesională și cariera unor judecători care fie au avut curajul să se opună legilor comandate de Dragnea, fie au luat unele decizii curajoase în procesele penale, care au deranjat cuiburile de viespi.

Deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție în aceste cazuri ne arată că Inspecția judiciară a fost doar o unealtă care acționa la comandă împotriva magistraților incomozi. Iar Secția pentru judecători controlată în trecut de dna Savonea, care a fost de acord cu propunerile Inspecției Judiciare, și-a pierdut orice credibilitate.

În acest moment, Inspecția Judiciară nu mai poate exista în forma actuală fără a ridica suspiciuni în legătură cu orice decizie pe care o va lua. S-a compromis definitiv prin abuzurile săvârșite. Remediul l-ar putea reprezenta doar reformarea din temelii a Inspecției Judiciare, dar și a CSM în ansamblu.