În urma procesului de bugetare participativă inițiat de USR, există, încă din 2022, un proiect important pentru reabilitarea sălii de sport a complexului Badea Cârțan

ian. 19, 2024 | Constanța

Mimând un exercițiu penibil de comunicare cu cetățenii, în scop electoral bineînțeles, primarul Vergil Chițac defilează public cu un răspuns mincinos despre situația bazelor sportive din oraș, cum ar fi Badea Cârțan – despre a cărei soartă a fost întrebat cu subiect și predicat de un constănțean.

Pe de-o parte, Chițac spune că „și-a făcut toate lecțiile“, iar pe de altă parte dă vina pe Agenția Națională pentru Sport, însă omite să spună că, de fapt, sala din acest complex se află în proprietatea primăriei și că acolo putea deja să înceapă treaba. Și asta cu atât mai mult cu cât, în urma procesului de bugetare participativă inițiat de USR, există, încă din 2022, un proiect important pentru care a fost alocată suma de 500.000 de lei destinată reabilitării sălii de sport a complexului Badea Cârțan.

A trimis proiectul în ograda CSM și l-a uitat acolo. Asta pentru că era un demers ce avea în spate o inițiativă USR și pentru că suma respectivă presupune transparență decizională în cheltuirea banului public, aspect de care inculpatul pentru abuz în serviciu s-a ferit pe toată durata mandatului său. Proiectul, domnule Chițac, aparține constănțenilor. Ei l-au propus, ei l-au votat și vor să-l vadă dus la bun-sfârșit!

USR a inițiat procesul de bugetare participativă pentru a pune în mâna constănțenilor puterea de a decide pe ce proiecte să fie cheltuiți o parte din banii publici. Un demers fără precedent în istoria administrativă a orașului nostru, de care Vergil Chițac nu a ezitat să-și bată joc.