Îi solicit ministrului Predoiu să explice public de ce nu a cerut rambursarea fondurilor cheltuite pentru cumpărarea BMW-urilor pentru MAI

nov. 1, 2023 | Justiție, Parlament

Îi solicit ministrului Predoiu să explice public de ce nu a cerut rambursarea fondurilor cheltuite pentru cumpărarea BMW-urilor pentru MAI, deși erau eligibile până acum două tranșe: în luna iulie – 14 milioane de lei și în septembrie – 12 milioane de lei.

Documente prezentate de Cătălin Drulă despre licitația pentru achiziția BMW-urilor pentru MAI sunt tabloul clar al ilegalităților săvârșite de Lucian Bode pentru mulțumirea patronului său politic, Klaus Iohannis. Iar acum sunt acoperiți de Cătălin Predoiu, mutat la Interne, să fie util partidului.

Numai faptul că Lucian Bode nu a solicitat fonduri europene pentru a cumpăra mașinile BMW de la firma prietenului președintelui Iohannis arată că știa foarte clar că va fi o licitație aranjată și probabil spera să nu ajungă să fie verificat de Parchetul european.

Hoțiile peneliste de la MAI înseamnă cel puțin 50 de milioane de lei gaură în buget, când ar fi putut fi o licitație corectă, pe fonduri europene. Predoiu putea să mai salveze din acești bani solicitând rambursări de la Uniunea Europeană.