Guvernul PSD și PNL condus de Ciolacu a lovit puternic și în sistemul medical ambulatoriu de specialitate și medicii de familie

ian. 16, 2024 | Constanța, Tineri și educație

La fel cum se întâmplă acum și în restul țării, la Constanța cabinetele sunt tot mai pline și ne îndreptăm cu pași repezi către o criză fără precedent și asta pentru că un guvern toxic a ținut cont doar de facilitățile membrilor de partid și de plata la zi, fără întârziere, a pensiilor speciale.

Angajările din Sănătate rămân blocate, iar ministrul Alexandru Rafila a stat cu mâinile-n sân în timp ce medicii de familie se confruntă de luni bune cu neplata sau întârzierea plăților de către casele de asigurări de sănătate pentru serviciile medicale deja prestate.

Asociația Medicilor din Ambulator Constanța dă un semnal de alarmă asupra situației extrem de grave în care s-a ajuns. Sunt două sectoare medicale foarte importante ce sunt subfinanțate, iar de suferit vor avea zeci de mii de bolnavi cronici, atât adulți, cât și copii, care nu își vor mai putea obține medicația și nu vor mai avea acces la un medic specialist.

Rafila și Ciolacu se fac că nu văd, însă situația nu mai poate fi ignorată, pentru că la mijloc sunt viețile a milioane de români.

Le solicit ministrului Rafila și premierului Ciolacu să intervină urgent și să pună capăt acestui dezastru, până nu e prea târziu! Prioritară este alocarea fondurilor necesare continuării activității medicilor de familie și sistemului ambulatoriu. Trebuie deschis unui dialog real între Ministerul Sănătății, CNAS și reprezentanții medicilor din toată țara.

Sursa foto: Pixabay