Consilierii USR vor depune un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Constanța să se constituie, în numele Municipiului, ca parte civilă într-un dosar în care este anchetat Vergil Chițac

dec. 29, 2023 | Constanța, Justiție

DNA a înștiințat Consiliul Local Constanța încă din data de 4 Decembrie că se poate constitui ca parte civilă într-un dosar penal în care este cercetat, printre alții, în calitate de inculpat, și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Dacă acesta se face sau nu vinovat de săvârșirea vreunei infracțiuni rămâne să stabilească organele judiciare.

Ceea ce este absolut inacceptabil din partea primarului Chitac este că a ținut această adresă departe de ochii consilierilor locali timp de 25 de zile, suficient cât să mai tragă de timp și să nu fie votat un astfel proiect de hotărâre de consiliu local în acest an. Constituirea de parte civilă poate fi făcută, teoretic, până la începerea cercetării judecătorești. Însă primarul Chițac a tras de timp aproape o lună cu scopul vădit a îngreuna recuperarea eventualului prejudiciu.

Aflându-se în vădit conflict de interese în această speță, Vergil Chitac le precizează în scris consilierilor locali nu că se abține de la orice demers, cum ar fi fost normal, ci că, în opinia sa, nu există prejudiciu.

Însă nu vorbim acum despre o vinovăție și nici despre un prejudiciu cert, ci despre presupuse fapte și un posibil prejudiciu, precum și despre niște demersuri legale pe care Consiliul Local trebuie să le facă pentru recuperarea ulterioară mai lesnicioasă a prejudiciului, în caz de condamnare. Și mai vorbim despre atitudinea edilului care ar trebui să aibă decența și abilitatea de a nu încerca să blocheze în vreun fel constituirea de parte civlilă.

În primele zile ale anului viitor, consilierii USR vor depune un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Constanța să se constituie, în numele Municipiului Constanța, ca parte civilă în dosar.

Vom avea, cu această ocazie, o imagine și mai clară a felului în care aparatul primarului blochează unele proiecte la ordinul acestuia, sau în care PSD-ul în complicitate cu PNL-ul fac scut, prin vot, într-un dosar de corupție în care este cercetat primarul lor, exact ca pe vremea primarului Radu Mazăre. Alte măști, aceeași piesă.