Ciolacu și Rafila nu pot decide din pix care spital este „mai aglomerat” și poate face angajări

ian. 26, 2024 | Constanța, Tineri și educație

Spitalele nu au nici medici și asistenți medicali suficienți, nici bani. În Constanța, numai la Spitalul Județean lipsesc peste 80 de medici și aproximativ 120 de asistenți, infirmieri și îngrijitori.

Premierul Ciolacu a spus, după o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din sănătate, că ar putea fi deblocate unele posturi în spitalele universitare și în centrele spitalicești județene „cele mai aglomerate” după ce va face o evaluare a necesarului de personal.

Nu este clar ce înțelege Marcel Ciolacu prin spitale aglomerate și care vor fi cu adevărat criteriile de deblocare a unor posturi pentru medici și personal medical.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța ar trebui să insiste să participe la întâlnirea de săptămâna viitoare, anunțată de Ciolacu, la care va fi discutată situația din spitale.

Mă aștept ca atât prefectul Silviu Coșa, cât și președintele Consiliului Județean Mihai Lupu să se asigure că spitalele din Constanța vor fi reprezentate la această întâlnire. În joc este viața oamenilor, iar Ciolacu și Rafila nu pot decide din pix care spital este „mai aglomerat” și poate face angajări.