Ciolacu și Ciucă au pus din nou țara în așteptare până își împart ei funcțiile în stat

feb. 18, 2024 | Parlament

De când s-au reunit la guvernare, miza PSD și PNL a fost cum să-și împartă banii publici. Acum, în an electoral, miza este accentuată de preocuparea de a rămâne la butoane și de a obține funcții publice.

Procesul electoral trebuie să fie unul previzibil, nu poți schimba regulile cu câteva luni înainte de alegeri. De aceea, dezbaterea despre comasarea unor alegeri este o temă ipocrită și care încalcă fundamentul democrației.

De săptămâni întregi, Ciolacu și Ciucă amețesc populația cu scenarii despre cum să comaseze europarlamentarele cu localele sau prezidențialele, turul I sau II, cu parlamentarele. De ce fac asta? Pentru că interesul lui Ciolacu și Ciucă este să lanseze teme false care să ascundă lipsa totală de interes pentru guvernare și faptul că nu au soluții pentru economie, sănătate și educație.

În economie, PSD și PNL știu doar să mărească taxe și impozite, să plafoneze prețurile la câteva produse, pentru ca să explodeze prețurile la majoritatea celorlalte produse și servicii. În sănătate, PSD și PNL lasă spitalele fără bani și medicamente. În educație, profesorii au fost mințiți că le vor crește salariile cu 40%.

Pentru că nu pot vorbi onest și cu soluții despre toate acestea, liderii PSD și PNL se mai întâlnesc o dată, astăzi, pentru a vorbi despre comasări.

Un singur mesaj am pentru Ciolacu și Ciucă: lăsați alegerile în pace și treceți de la vorbă la faptă în economie, sănătate și educație.