Ceea ce se întâmplă acum în Parcul Tăbăcărie este un real dezastru ecologic, iar principalul responsabil este Vergil Chițac!

ian. 22, 2024 | Constanța

În maratonul de răspunsuri video prin care mimează interacțiunea cu cetățenii, primarul susține despre Tăbăcărie că „împreună cu operatorii vom îngriji spațiile verzi“ și că „există deja un proiect peisagistic“. Realitate este, însă, alta!

Proiectul nu a fost văzut de nimeni, pentru că nu a existat nicio consultare cu cetățenii. Pur și simplu, Chițac a băgat buldozerele în parc într-un demers electoral grosolan și fără scrupule. Treaba nu doar că este făcută prost, cu lipsă de profesionalism, ci reprezintă chiar o crimă asupra tot ceea ce însemna spațiu verde în zonă. Nu o spun eu, ci doi specialiști de talie internațională, Diana Culescu și Alex Purcaru, care m-au însoțit în parc pentru a vedea împreună ce se întâmplă acolo.

Până acum au fost extrase aproximativ 200 de rădăcini și s-a lucrat cu utilaje pentru construcții de clădiri – solul a fost tasat, fiind întreruptă oxigenarea de care plantele au nevoie. Arbuștii au fost smulși cu excavatorul, fiind distrusă chiar și fauna. Zeci de arbori au fost măcelăriți pentru că aveau iederă pe tulpini – planta putea fi îndepărtată fără probleme, însă n-au fost în stare de asta și au decis că mai bine taie pomii. Pomii care au scăpat cu o „toaletare“ au fost, în schimb, otrăviți cu vopsea pe bază de ulei.

Dacă lui Chițac i-ar fi păsat câtuși de puțin de soarta parcului și s-ar fi consultat cu măcar un specialist înainte de a masacra mii de hectare, poate că alta ar fi fost acum situația.

Reportaj realizat de Ordinea.ro.