Bătaia de joc față de urmașii deportaților și persoanelor persecutate de regimurile din perioada 1940 – 1945 trebuie să înceteze! VIDEO

mai 27, 2024 | Constanța, Justiție, Parlament

Astăzi am mers la Guvern și am depus o solicitare scrisă către premierul Marcel Ciolacu, pentru a pune în aplicare prevederile Legii 154 din 2021, de care ar trebui să beneficieze urmașii deportaților.

Legea 154 trebuie respectată, însă guvernul PSD-PNL nu face asta! Marcel Ciolacu, PSD și PNL încalcă drepturile acestor oameni și amână, de la an la an, acordarea compensațiilor financiare ce li se cuvin. În toată Dobrogea sunt aproximativ 30.000 de persoane care se încadrează pentru primirea compensațiilor și pe care Ciolacu îi ignoră.

Acum, la jumătatea acestui an, este momentul unei rectificări bugetare. În solicitarea depusă astăzi, i-am transmis lui Ciolacu să ia în calcul și acele sume, ca de la 1 IULIE să acorde compensațiile ce li se cuvin beneficiarilor Legii 154.

De asemenea, în urmă cu o săptămână, i-am solicitat lui Ciolacu o întrevedere cu asociațiațiile care-i reprezintă pe urmașii deportaților. Nu numai că ne-a întors spatele și nu a dat niciun răspuns solicitării de a se întâlni cu acești oameni, în urmă cu ceva timp, Ciolacu spunea că NU ȘTIE despre această Lege pe care, culmea, și ei au votat-o în Parlament.

Eu și colegii mei, vom continua să ne luptăm pentru drepturile ce li se cuvin beneficiarilor Legii 154. Lucrurile nu pot rămâne așa!

CMF: 21240009