Aroganța nu este o soluție pentru Constanța!

mart. 7, 2024 | Constanța

Pentru a nu știu câta oară, primarul Chițac îi ceartă pe constănțeni că sunt nerecunoscători și nu înțeleg câte a făcut el pentru oraș. Culmea, după ce chiar el le-a cerut să îi scrie ce reproșuri au la adresa lui, Chițac se declară dezamăgit că este criticat pentru că șantierele deschise în Constanța durează prea mult. Cu aroganța care îl definește, Vergil Chițac spune că initiațivele lui sunt denaturate.

Toți constănțenii care i-au scris că a transformat orașul într-un mare șantier au dreptate. Dacă în cei trei ani de mandat ar fi ieșit din biroul de primar și dacă ar locui permanent în Constanța, Vergil Chițac ar petrece ore bune în trafic să străbată orașul, nu doar din cauza aglomerației, ci și pentru că a introdus sensuri unice și linii continue și unde nu era nevoie.

Ca pieton, pe trotuare ar face slalom printre stâlpișorii plantați fără sens și printre borduri, la unele treceri de pietoni s-ar împiedica de benzile de marcaj desprinse, iar dacă ar vrea să meargă cu biclicleta, s-ar alege cu dureri de spate din cauza denivelărilor. Dacă nimerește o zi cu ploaie, n-are nicio șansă să traverseze marile bulevarde. Nu doar că orașul nu mai scapă de șantiere, dar lucrările sunt îndoielnice și prost făcute.

O prioritate după ce scăpăm de Vergil Chițac este evaluarea șantierelor și a lucrărilor: să aflăm când trebuiau finalizate și cât mai durează, ce materiale erau prevăzute și ce s-a folosit, ce raționamente au stat în spatele redesenării traficului în Constanța.

Trebuie să reparăm oalele sparte lăsate de Vergil Chițac, de PNL și PSD. Constănțenii merită să fie tratați cu respect, nu cu aroganță.