Am văzut în ultimele ore și incompetența Guvernului Ciolacu, și înclinațiile spre abuz ale Poliției coordonate de Cătălin Predoiu și Bogdan Despescu

ian. 15, 2024 | Constanța, Parlament

În Constanța, aseară, când traficul era blocat și nu se putea circula, prefectul Silviu Coșa a transmis, din spatele perdelelor de la geam, că situația în oraș e „gestionată corespunzător”, iar implicarea Instituției prefectului nu e necesară.

Prefecții, ca reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, ar fi trebuit să încerce să stea de vorbă cu protestatarii, să se asigure că li se respectă dreptul democratic și constituțional la proteste și, în același timp, să asigure culoare de trecere pentru urgențe și locuitorii din zonă. Aproape toți au stat ascunși la căldură, acasă sau în birouri, nu au considerat că au vreo obligație să afle de ce protestează oamenii, cum îi pot ajuta și cum pot debloca orașele.

Polițiștii lui Predoiu stau cu ochii pe internet și abuzează de puterea lor pentru a-i sălta de acasă pe activiști civici care își pun întrebări legate de abuzurile forțelor de ordine. Cum a fost în cazul polițistului din Constanța care i-a amenințat cu arma pe protestatari. Sindicatul Europol a publicat, de asemenea, informații despre cum se organizează polițiștii pentru a intimida protestatarii.

Președintele Iohannis, patronul statului militarizat eșuat, lipsește, ca de obicei, din peisaj. Klaus Iohannis este cu siguranță mulțumit de „stabilitatea” pe care a adus-o țării împingând PSD la guvernare. Nu-l îngrijorează nici profitorii de serviciu de la AUR care se cațără pe nemulțumirea oamenilor.

Protestele transportatorilor și ale fermierilor, nemulțumirile angajaților din sănătate și educație au pornit din cauza incompetenței guvernului Ciolacu, a măsurilor iresponsabile pe care le-au luat PSD și PNL. Acolo sunt principalii vinovați. PSD și PNL și-au cocoțat rudele și prietenii politici în funcții de conducere în instituții ale statului, personaje fără pregătirea necesară, incapabile să găsească soluții, dar loiale partidului.