Am solicitat prefectului să facă demersurile legale pentru a cere în instanță anularea autorizației de construire de pe plaja Caelia din Mamaia

mai 21, 2024 | Constanța, Justiție, Mediu

Primarul Vergil Chițac își bate joc de constănțeni și de o țară întreagă dând tonul la construcții pe mijlocul plajei.

Am solicitat prefectului să facă demersurile legale pentru a cere în instanță anularea autorizației de construire de pe plaja Caelia din Mamaia, imediat cum primește toate documentațiile.

Știu că prefectul este din același partid cu primarul Vergil Chițac, cel care a dat autorizația, dar Legea este aceeași pentru toți și trebuie respectată.

Neregulile în acest caz sunt multe.

Ministerul Mediului ne-a răspuns, după 18 zile, și arată clar că nu se poate construi pe zona nou înnisipată.

Am efectuat unele măsurători cu aparate de înaltă fidelitate, făcute de expertul Cătălin Cucoară, și este evident că proiectul, de la bun început, a încălcat Legea și a depășit linia de țărm care exista înainte de înnisipare.

Certificatul de urbanism, emis tot de Vergil Chițac, nu se referă deloc la zona de protecție din jurul hotelului Rex, care este o clădire monument istoric de valoare națională excepțională, potrivit Legii. Nu se poate construi fără aviz în această zonă de protecție.

Tot aici mai este și un sit arheologic dinspre mare, care trebuie respectat. Primăria Constanța nu a cerut aviz de la Direcția Județeană de Cultură, iar lipsa acestuia era suficientă pentru a cere anularea din start a certificatului de urbanism.

De când am atras atenția că pe plaja Caelia se ridică niște construcții imense, se aduc tone de piatră și s-a depășit cu mult zona pe care se poate construi, Primăria Constanța nu face nimic. Vergil Chițac nu a trimis Corpul de control și Poliția Locală, prin Departamentul de disciplină în construcții. Ba din contră, Chițac aplaudă această lucrare.

Pe 9 IUNIE vă aștept la vot în număr cât mai mare, pentru că doar așa putem produce o schimbare și doar așa putem pune capăt unor astfel ilegalități!

Constanța contează!

CMF: 21240009