Aer pentru Constanța. Promenadă, nu șosea de coastă.

ian. 18, 2024 | Constanța

SEMNEAZĂ PETIȚIA USR Constanța pentru Promenada Mării Negre!

Promenada Mării Negre reprezintă un proiect dedicat întregii zone de taluz/faleză de la plaja Modern până la Pescărie (intrarea în Mamaia). Proiectul, inițiat de USR Constanța încă din 2020, include regenerarea spațiilor publice adiacente, crearea de spații verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport și zone de fitness în aer liber.

De asemenea, Promenada va avea un coridor de peste 5 km dedicat pietonilor și bicicliștilor și va facilita accesul către plajă pentru persoane cu dizabilități locomotorii și cărucioare pentru copii pe toată lungimea acesteia.

Primarul Vergil Chițac și PSD vor să facă o șosea de coastă.

Proiectul promenadei a fost băgat la sertar, iar Chițac s-a răzgândit și a susținut public că își dorește o șosea. A făcut primul pas în acest sens în 2022, strecurând mișelește o Hotărâre de Consiliu Local prin care constănțenii s-ar fi trezit cu o stradă chiar pe taluzul plajei Modern, ce ar trebui să lege plaja de prelungirea Bucovinei. Consilierii USR au reușit să blocheze proiectul.

O șosea de coastă înseamnă o mare oportunitate pentru dezvoltatorii imobiliari cu pile și relații la partide, care vor ridica sute de blocuri pe taluz, înseamnă trafic aglomerat și poluare!

De ce e nevoie de semnătura ta?

Este un demers prin care poți susține amendamentul pe care consilierii municipali USR Constanța îl vor depune, din nou, pentru elaborarea documentației tehnice necesare începerii proiectului de construire a Promenadei.

Vrem o promenadă cu zone verzi, nu asfalt și betoane. Îi poți transmite primarului Chițac că proiectul unei șosele de coastă nu este susținut de constănțeni. Putem înfrumuseța Constanța sau îi putem lăsa pe aceiași indivizi care au condus orașul mai bine de 20 de ani să îl distrugă și mai mult.

Semnează aici!